Obležena školska slava

Himnom posvećenom prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi u OŠ “1. oktobar” u Bašaidu počeo je program obeležavanja školske slave. U priredbi su učestvovali đaci škole, kao i članovi KUD-a “Bašaid”. Pozdravljajući sve prisutne zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić je rekla:


-Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala obeležavanju školske slave u Bašaidu. Slavu Sveti Sava proslavljaju sve škole i to je poseban dan za zaposlene i učenike. Sveti Sava zaštitnik je srpske duhovnosti i srpskog naroda. Njegove reči i dela su nam vodilja tako da čestitam slavu svim učenicima i zaposlenima u našim školama.
Olivera Felbab, direktorica OŠ “1. oktobar” istakla je dobru saradnju mesnom zajednicom, udruženjima i sportskim klubovima koji su doprinela da svečanost bude bolja i lepša:


-Planovi za ovu godinu su sanacija školske zbornice i dvorišta. U toku su i pripreme za završni ispiti osmaka, a imamo i učenike koji učestvuju na školskim i gradskim takmičenjima za koje se nadam da će biti uspešni.
Kuma slave bila je Milka Đukić, vlasnica preduzeća “Asprint” iz Zemuna:
-Već godinama uspešno sarađujemo sa školom u Bašaidu, tako da sam rado prihvatila da budem kuma slave.
Svetosavsko praznovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi počelo je dodelom paketića đacima koji pohađaju prvi razred i posebna odeljenja. Paketiće je obezbedila mesna zajednica, a uručio ih je predsednik Bojan Mikalački:
-Tradicija je da se za školsku slavu najmlađim učenicima dodeljuju paketići. Uručeno je 39 poklona i nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati. Velika je čast to što će mesna zajednica biti kum školske slave sledeće godine.
Osnovna škola “1. oktobar” ima 314 učenika.