Obeležen 1. oktobar, Dan MZ Bašaid

MZ Bašaid, nizom svečanih aktivnosti je i ove godine obeležila 1.oktobar, Dan sela. Nakon okupljanja, položeni su venci na spomenik, koji se nalazi u samom centru sela, rad vajara Radeta Stankovića.

Svečana sednica, kao nastavak obeležavanja predstavlja retrospektivu rada Bašaida, gde su predstavljeni svi važniji infrastrukturni radovi , kako bi bio unapređen život u ovom mestu. Prvi čovek sela smatra da je za pohvalu zainteresovanost od strane saradnika i prijatelja sela, što govori o kvalitetu onoga što rade, ali i o prijateljskim odnosima, koje Bašaid godinama gradi.

-Drago mi je, da ljudi dođu, to znači da se dobro osećaju. Potrudio sam se da u proteklih devet godina, uaradimo najbolje što možemo, kako bi se napravio pravi imidž sela, kako bi nam dolazili i kako bi se ovde dobro i prijatno osećali. Uradili smo puno stvari, moglo je više. Uvel može bolje, ali teška su vremena te radimo koliko imamo mogućnosti…..najveće je zadovoljstvo to što nam mladi ostaju u selu. Sve što radimo, radimo zbog njih…

Predstavnici loklane samouprave, mesne zajednice, kao i veliki broj prijatelja, saradnika, kako iz bliže okoline, tako i iz udaljenih mesta, sa kojima Bašaid ima sklopljene prijateljske kontakte, godinama unazad na ovaj način ukazuje poštovanje žiteljima Bašaida.

 

Sa MZ Bašaid, dugo godina sarađuje Mokrin, koji je takođe prepoznat kao vrlo aktivna sredina, na teritoriji grada Kikinde.

 

Priredbu u školi, sportska dešavanja, kao i svečani odlazak u penziju članova kolektiva škole, propratila je pomoćnica gradonačelnika Staniskava Hrnjak. Dobri potezi ove MZ, kada je uređivanje sela u pitanju, kao i dobra koordinacija u KUD-u Bašaid kao rezultat ima saradnju sa gradovima i selima u celoj Srbiji.

 

Ove godine je u okviru svečanosti uručeno priznanje JP „Autoprevoz“ za dugogodišnju saradnju. Zahvalnicu su dobili Dejan Markov i Stanislav Golić, koji su svojevoljnu uradili dekorativno osvetljenje na zgradi MZ, zatim Draganu Kucaloviću, vatrogascu iz Novog Miloševa, Severu Ćiriću, aktivisti KUD-a Bašaid od 1997. godine i Dušanu Bajinu, koji je do sada uvek bio spreman da se angažuje kao vozač na relacijama Bašaid-Rumunija, Bugarska, Crna Gora i druga mesta, gde su žitelji Bašpaida i članovi KUD-a putovali.