NSZ: Poslovci iskazali potrebu za 321. radnim mestom

Na teritoriji severnog Banata na kraju marta bilo je 6.789 nezaposlenih na evidenciji Filijale NSZ, dok je krajem maja broj osoba bez zaposlenja iznosio 6.886. Iako je u okrugu zabeleženo povećanje broja nezaposlenih u Kikindi je taj broj neznatno smanjen tako da je krajem marta posao tražilo 2.911 sugrađana, a krajem maja na evidenciji nezaposlenih je četiri manje.

-Od 7. maja do danas poslodavci su našoj Filijali prijavili potrebu za 321. radnim mestom. Do sada je zaposlenje pronašla 71 osoba. Ovog momenta „Tisa Automitiv“ traži 25 operatera u proizvodnju, firma „Texam“ zapošljava 15 radnika koji će šiti zaštitne maske, zaposlenje nudi i „Kalcedonija“, kao i marketi „Senta promet“ i „Persu“ – istakla je Jelena Mitrović, direktorica Filijale NSZ.

Rad Nacionalne službe za zapošljavanje nije prekidan tokom vanrednog stanja, a sa klijentima je komunicirano elektronski, telefonom i poštom. Svi koji su želeli mogli su da konkurišu za sredstva na jedan od 13 javnih poziva aktivnih mera zapošljavanja.

Kada je reč o evidenciji nezaposlenih oni i dalje ne moraju da dolaze na redovna javljanja već da nastave komunikaciju putem telefona ili elektronski. Redovno javljanje je obaveza samo za korisnike novčane naknade.