Novogodišnji koncert Osnovne muzičke škole, prvi put organizovan u Narodnom pozorištu

Više od 100 polaznika Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“ posebnim programom učestvovalo u tradicionalnom Novogodišnjem koncertu, koji je prvi put organizovan u Narodnom pozorištu.

Muzička priča u izvođenju većine đaka Osnovne muzičke škole, objedinjena kao tradicionalni Novogodišnji koncert, ovoga puta je bila priređena u Narodnom pozorištu. Na samom početku, kao nepisano pravilo, prvi su nastupili najmlađi.

Celovečernji koncert uz učešće đaka uz koordinaciju nastavnika sproveo je gledaoce kroz dvadesetak tačaka i poznate taktove, dobro uvežbanih muzičkih rola. Kako je rekla nastavnica klavira, Olga Mandić, doživljaj je bio potpun kako zbog dobro uigranih tačaka, tako i zbog drugačijeg ambijenta:

-Mi smo večeras pripremili naš tradicionalni Novogodišnji koncert. Drago nam je što je ovoga puta organizovan u ovom, našem prelepom pozorištu. Publika će moći da čuje večeras, pevače, kamerne ansamble. Ovoga puta čak tri hora će nastupiti.

 

Novogodišnjim koncertom, u okviru kog su se smenivali učenici iz svih odseka, uz posebnu pratnju nastavnika, na poseban način đaci i zaposleni u ovoj školi obeležavaju kraj prvog polugodišta.