Novogodišnji bazar na radost svih sugrađana

Poput Beograda, Novog Sada i ostalih većih gradova, praznični dani u Kikindi ulepšani su i Novogodišnjim bazarom. Uz umilne melodije božićnih pesama, plato ispred Gradske kuće pretvoren je u pravu oazu dobre atmosfere.

U njoj nema mesta lošim mislima i emocijama, jer su svi tu da praznične dane uveličaju baš onako kako smo navikli da viđamo u tematskim filmovima. Pored pozitivnih vibracija, na Bazaru se mogu videti i proizvodi vrednih ruku naših sugrađana. Vašar je nezamisliv bez slatkiša, tako da nam pažnju odmah privlači štand „Medene“ Snežane Kovač.

-U sklopu porodice Đurđulov, mi se već dugo godina bavimo ovim zanatom. Klinci najviše vole lizalice, svilene bombone, alvu, čokoladne praline, šeri bombone i slično. Sve je lepo osmišljen i veoma mi se dopada ovaj ambijent.

Na Bazaru se predstavila i porodica Malbašić iz Novih Kozaraca, koja se već godinama bavi proizvodnjom vina. Kako kaže najmlađi predstavnik Malbašića, Nikola, tu su da razbiju predrasudu u tome da Bosanci ne znaju da prave vino.

Pored lokalnih preduzetnika, na Bazaru su se predstavile i institucije poput Crvenog krsta, čije su članice imale interesantnu akciju.

-Prodajemo koverte ( čestitke ) i delimo čaj. Ujedno i prikupljamo prilog za Dečije odeljenje. Za sada sve protiče odlično, kaže Sanela Stanišin ispred ove organizacije.

Novogodišnji bazar obogatili su i radovi korisnika Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda, odnosno „Naše kuće“. Posebno su interesantne njihove poslastice.

Veliku pažnju naših sugrađana privlačila je i dekoracija Gradskog trga, a ove godine on je lepši i za jednu veliku poklon kutiju, koja je najinteresantnija najmlađima. Nešto starije sugrađane pitali smo da li i njih raduje ova božićna bajka na otvorenom.

Novogodišnji bazar traje do kraja godine i obuhvata celodnevni program. Popodnevni časovi rezervisani su za koncerte. Tako su sugrađani mogli da vide nastup gimnazijskog benda „The Shock“, a u okviru Vašara sutra će, od 16 sati, nastupiti bend Ekonomsko-trgovinske škole „Inflacija“.