Novogodišnja čarolija počinje! Kutija želja na trgu do 11. decembra, Deda Mraz očekuje dečja pisma

Lepa tradicija darivanja najmlađih sugrađana, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, nastavlja se i ove godine. Doček Deda Mraza na kočijama, u pratnji pomoćnika, ovoga puta je izostao zbog epidemiološke situacije, ali ne i “kutija želja”. Od danas se ona nalazi na trgu ispred Gradske kuće, a deca od jedne do 10. godina svoja pisma Deda Mrazu mogu ubaciti do 11. decembra.
Važno je da pismo sadrži potrebne podatke, ime i prezime deteta, datum rođenja, tačnu adresu i mesto stanovanja kao i broj telefona roditelja ili staratelja.
“Draga deco,
I ove godine dolazim u vaš prelepi grad Kikindu i donosim Kutiju želja, koja će čekati na vaša pisma. Moji vredni pomoćnici su je postavili na starom mestu, na kikindskom trgu, preko puta velike zgrade Gradske kuće i tamo će, u novogodišnjoj kućici biti sve do 11. decembra. Pišite, prošetajte sami, sa roditeljima, drugarima, bakom, dekom, ujkom ili sekom i ubacite svoje pisamce u Kutiju želja. Deco, obavezno napišite vaše ime i prezime, datum rođenja, tačnu adresu, kao i mesto stanovanja, ali i broj telefona roditelja ili staratelja.
Ja već čekam i radujem se što ću sa svojim patuljcima moći da pročitam i ispunim želje svih vas, koji imate jednu, dve, tri…pa sve do deset godina i tako vam, uz poklone i slatkiše ulepšam Novu godinu.
Voli vas vaš Deda Mraz”