Novine u radu SC “Jezero”

Za Sportski centar “Jezero” u budžetu grada ove godine opredeljeno je 75 miliona dinara. Deo sredstava će se utrošiti na tekuće popravke, održavanje, kao i stalne troškove.

-Sredstvima iz budžeta rekonstruisaće se deo platoa na otvorenim bazenima koji ima kontrapad. Planirana je i kupovina 12 ventila koji će biti postavljeni na filtere – istakao je Slobodan Marinkov, direktor SC “Jezero”.

Deo platoa koji je neophodno sanirati je ispred olimpijskog bazena.U Omladinskom naselju potrebno je preurediti deo na kojem je trenutno recepcija. U sadašnjim prostorijama biće vešeraj, prema nalogu sanitarne inspekcije, a nova drvena kućica biće recepcija.

-Sopstvenim sredstvima planirano je uvođenje sistema kontrole pristupa. Na otvorene bazene, tokom sezone, naši korisnici ulaziće uz pomoć bar kodova. Na ovaj način sprečićemo nelegalne ulaske – rekao je Marinkov.

Uskoro se očekuju i rezultati konkursa koje je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta. SC “Jezero” konkurisao je sa više projekata koji će biti finansirani sredstvima Evropske unije.

-Izvesno je da će nam biti odobren projekat zamena svih sedišta u hali. Konkurisali smo i sa projektima koji se odnose na: ventilacioni sistem za zagrevanje i hlađanje objekta, antikorozivnu zaštitu stubova, sanaciju plafona iznad malog bazena i uređenje ivičnjaka na zatvorenim baznima – objasnio je Marinkov.

Stolice u sportskoj hali nisu menjane od kada je objekat izgrađen tako da se nalaze u lošem stanju. Ukupna vrednost svih pomenutih projekata je oko 120 miliona dinara.