Novi predsednici mesnih zajednica stupili na dužnost

Član Gradskog veća Goran Dumitrov organizovao je sastanak sa novoizabranim predsednicima mesnih zajednica na kom su novi predsednici upoznati sa budućim radom:

-Znamo da većina od izbaranih osoba nikada nije obavljala dužnost predsednika mesne zajednice pa je važno da se svi međusobno upoznamo. Važno je da ih zajedno sa sekretarom Skupštine Grada Kikinde Živom Kneževićem upoznamo sa procedurama i svim onim što ih očekuje. Drago mi je da je sav posao oko preuzimanja funkcije završen i da mesne zajednice već funkcionišu sa novim knezovima.

Na funkciji predsednika mesnih zajednica ostala su dvojica iz prethodnog mandata :Nedeljko Cimeša u Banatskoj Topoli i Gojko Rodić u Banatskom Velikom Selu. Dragoljub Ćosić iz Novih Kozaraca na ovoj funkciji bio je od 2008. do 2012. godine, a novi su: u Bašaidu Bojan Mikalački, u Iđošu Miodrag Komanov, u Mokrinu Živko Ugrenović, u Nakovu Milan Majstrović, u Ruskom Selu Dušan Marjanović i u Sajanu Zoltan Tot.

-Mislim da sva sela, ne samo Nove Kozarce, očekuje boljitak. Za sela je opredeljen veći budžet, tako da ima prostora i za veće investicije. U Novim Kozarcima je prioritet rekonstrukcija puteva, kao i završetak druge kapele, pošto je jedna gotova – istakao je Dragoljub Ćosić, predsednik MZ Novi Kozarci.

-Kao novi predsednik mesne zajednice mogu da kažem da ćemo i narednih godina ulagati sredstva u infrastrukturne radove i rad udruženja. Podržaćemo i sve ideje koje su dobre za razvoj Ruskog Sela – dodao je Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo.

Iđošani mogu da očekuju pošten i transparentan rad mesne zajednice. Trudiću se da ispunim sva predizborna obećanja u čemu će nam pomoći i lokalna samouprava – rekao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

-Daćemo sve od sebe da život Nakovčana bude što kvalitetniji. Prioritet u narednoj godini biće nastavak asfaltiranja puteva – kazao je Milan Majstrović, predsednik MZ Nakovo.

U prilog tome da je gradska uprava u selima planiranla veća ulaganja govori i činjenica da je ove godine sa raznih pozicija u budžetu operedeljeno oko 100 miliona dinara.

Izbori za predsednike mesnih zajednica održani su 17. decembra i ubedljivu pobedu odneli su kandidati koje je podržala SNS. Od devet sela samo u Sajanu pobedio je kandidat Sveza vojvođanskih Mađara.