Novi panciri za kikindsku policiju

Nakon nabavke dva vozila, za potrebe lokalne policije, grad Kikinda je iz budžeta izdvojio sredstva za kupovinu neophodne opreme. Stare pancire zameniće deset nosih, a kupljeni su i fotoaparati. Ugovor o predaji prava svojine na kupljenu opremu potpisali su gradonačelnik Pavle Markov i zamenik načelnika Policijske uprave Kikinde Velimir Barbulov.

Kupljena zaštitna oprema bila je preko potrebna kikindskoj policiji. Gradonačelnik je dodao da je ovo samo mali gest, koji pokazuje opredeljenost lokalne samouprave da pomaže ustanove važne za grad, bile one pod diretnom ingerencijom grada ili ne.

-Mislim da nije loše da 2017. godinu otvorimo sa ovakvim Ugovorom i da planiramo šta će to biti od investicija, a nadamo se da će iznosi ulaganja biti dalo veći nego ovog puta. Ovim putem mogu samo da poželim Policijskoj upravi da ne koriste pancire, da im istekne rok, a mi smo tu da pomognemo da zajednički stvaramo bolje uslove za rad svih zaposlenih u Policijskoj upravi, istakao je Markov.

Oprema koju je grad Kikinda nabavio za Policijsku upravu našeg grada od velikog je značaja, kako za zaposlene koji će je koristiti, tako i za indirektnu bezbednost svih sugrađana.

-Želim da se zahvalim gradonačelniku na ovoj donaciji. Ovo je samo formalni, svečani deo saradnje, koja duži niz godina postoji. Ona se zasnivala na unapređenju rada policije, u cilju povećanja bezbednosti građana i same sigurnosti koju je neophodno da osećaju, rekao je Velimir Barbulov i dodao da je oprema namenjena interventnoj jedinici.

Panciri, koje je do sada koristila interventna jedinica, kupljena je još devedesetih godina. Kako je istaknuto, policiji trenutno najviše nedostaje ljudstvo. Nove nabavke planirane su za septembar i oktobar, kada bi kikindska policija trebalo da dobije 15 patrolnih vozila i zanavljanje opreme interventne jedinice.