Novi Kozarci pobednik kviza “Moja Kikinda-otkrijmo gde živimo”

U organizaiji Kancelarije za mlade grada Kikinde po četvrti put je realizovan kviz “Moja Kikinda-otkrijmo gde živimo”, koji je namenjen završnim razredima osnovnih škola i početnim razredima srednjih škola.

Idejni tvorac zanimljivog i iznad svega vrlo edukativnog rakmičenja je profesor geografije Miroslav Grujić:

-Cilj svega ovoga i organizacije ovog kviza je da učenici našeg grada otkriju i saznaju gde žive. Mnogi putuju po inostranstvu,  ada ne znaju kakve vrednosti ima njihov grad.

Grad je kviz prepoznao kao jednu vrlo kvalitetnu aktivnost Kancelarije za mlade, rekla je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak i dodala da je za svaku pohvalu angažovanje ambicioznih nastavnika, koji deci nude više od onoga što nudi nastavni plan i program:

-Četiri godine ovog kviza pokazuje koliko su naša deca spremna da se takmiče,  ne zarad samo takmičenja, nego i da usvajaju znanja koja su im ponuđena, uslovno rečeno kao alternativna. Knjiga koju je profesor Grujić napisao temelji se na istoriji i geografiji i znamenitim ličnostima našeg grada i to je ono što oni mogu da uče na dodatnim časovima.

 

Učesnici kviza su već do sada imali priliku da se okušaju na nekim od takmičenja, ali kako kažu posebno im znači što se kroz igru uče o svim bitnim činjenicama o njihovom rodnom mestu. Kako je rekao Dalibor Oličkov od nedavno koordinator Kancelarije za mlade, vidi se da su ekipe dobro pripremljene. Učešće 13 ekipa govori u prilog dobre organizacije, ali i pripremljenosti učenika:

-Učestvovale su i srednje i osnovne škole, sa teritorije grada i okolnih sela. Nije bilo pravila. Pomešale su se sve škole, a pokazale su se bolje ekipe osnovnih škola.

 

Kao ekipa koja zna najviše o Kikindi i okolnim selima, pokazali su se đaci OŠ “Ivo Lola Ribar “ iz Novih Kozaraca.

Kako su organizatori primetili kroz kviz je prošlo 13 ekipa sa oko 50 učesnika. Svi su tokom ove četvrte sezone pokazali zavidno znanje. Kao nagradu sve škole učesnice finala su dobile poklone, a pobednici su dobili lične tablete. Ono što sve učesnike finala očekuje, u organizaciji grada je jedna zajednička, nagradna ekskurzija, koja će biti realizovana u drugoj polovini novembra.