Novi CT stiže krajem aprila, početkom maja

Novi CT stiže krajem aprila, početkom maja

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo Opštoj bolnici odobrena su sredstva za kupovinu novog CT aparata, kao i još dva aparata neophodna ovoj zdravstenoj ustanovi.Ukupno je odobreno 37 miliona i 490 hiljada dinara.

-Za novi i daleko savremeniji šesnaestoslajsni CT aparat opredeljeno je 33 miliona dinara. On će ispunjavati sve zahteve koje mu budemo zadali što će unaprediti dijagnostiku – rekao je dr Mirko Stoisavljević, direktor Opšte bolnice.

Osim skenera Bolnica je dobila i sredstva za kupovinu kamere za laparaskopski stub, važne za laparskopske hirurške zahvate koji će doprineti da ova vrsta operacija bude sigurnija. Biće kupljen i jedan aparat za anesteziju.

CT koji se koristi je dvoslajsni i polovan je stigao iz pančevačke Bolnice 2011. godine. Od tada do danas skener se više puta kvario i za popravke je izdvajana velika suma novca. Do nedavno je bio u kvaru i ponovo je nadležan Pokrajinski sekretarijat dao sredstva za popravku cevi. Nabavka novog skenera bio je uslov i za formiranje jedinice za moždane udare u kikindskoj Bolnici.

Skener aparat radi sedam dana u nedelji, a dnevno se obavi tri do četiri snimanja. Za komplikovanija snimanja građani su upućivani u veće centre, a nakon montaže novog skenara za to više neće biti potrebe.