Nove sadnice u parku ispred OŠ „Ivo Lola Ribar“

Stara pesma kaže „Kad se male ruke slože, sve se može“. To smo mogli da vidimo i u Novim Kozarcima, gde su svi učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ učestvovali u pošumljavanju parka ispred ove obrazovne ustanove. Ovu akciju organizovao je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Kikinde u cilju povećanja pošumljenih površina:

-Trenutno se nalazilo u Novim Kozarcima gde se sadi četvrta po redu školska šuma. Uz edukativno predavanje zaposlenih iz Sekretarijata, deca će posaditi simboličan broj sadnica po broju učenika škole. Deca će dalje nastaviti da brinu o sadnicama, kaže Miroslava krnić ispred Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

 

Za učenike i zaposlene ova akcija veoma je važna, istakao je direktor OŠ „Ivo Lola Ribar“ Milan Periz:

-Želim da se zahvalim Gradu Kikindi na ovoj dobroj akciji i zato što je prepoznato da u našem prelepom parku ima mesta za 114 sadnica, koliko imamo i učenika u školi. Deca ovde provode mnogo vremena i kroz nastavu i ostale aktivnosti. Naši đaci ovako će naučiti šta znači zasaditi jednu sadnicu. Odrasla sadnica proizvede toliko kiseonika da čovek može da koristi u narednih 60 godina.

Jesenja sadnja Sekretarijata za zaštitu životne sredine se nastavlja:

-Do kraja godine posadiće se oko 1.500 sadnica na lokacijama kako u Kikindi, tako i u okolnim mestima. Biće konverzije uličnih drvoreda u Bloku 35, pošumljavanje Kvantaša i seoskih sredina, zaključuje Krnić.