“Nove kikindske novine” objavile tekst iz nekadašnje “Komune”: Bodrožić kupovao marihuanu

 

 

 

„Nove kikindske novine“ objavile su print vesti iz nekadašnjeg kikindskog glasila „Komuna“, u kojem se nalazi informacija da je kod Željka Bodrožića, aktuelnog predsednika NUNS-a i glavnog i odgovornog urednika „Kikindskih“, policija pronašla marihuanu. Print iz „Komune“ objavljen je u opremi odgovora koji je Bodrožić poslao, reagujući na tekst analitičara medija Ištvana Kaića „Narkomani i alkoholičari novinarstva“, koji su „Nove kikindske novine“ prenele pre tri nedelje.

U printu vesti od 30. marta 2000. godine navodi se da je Bodrožić uhvaćen u Beogradu deset dana pre toga i da je istražnim organima izjavio da je drogu, kao i ranije, kupovao za lične potrebe od kikindskog dilera Zorana Kočiša, koji je ubrzo uhapšen i sproveden u Istražni zatvor u Zrenjaninu. Protiv Kočiša, kod kojeg je pronađeno 1,5 kilograma marihuane, podneta je krivična prijava.

„Do sada nikada nikoga nisam tužio zbog objavljenih laži i uvreda, jer sam uveren da je svima koji me znaju i do kojih mi je stalo, dobro poznata istina o meni, mom radu i zdravstvenom stanju, i da nema potrebe da se lomatam po sudovima, trošim pare na advokate i dragoceno vreme i živce na te mnogobrojne budalaštine i pakosti naprednjaka i njihovih propagandista“, napisao je Bodrožić u odgovoru i dodao da će u ovom slučaju ipak tužiti Kaića i sve medije koji su preneli njegov tekst.

Podsetimo, Ištvan Kaić je u svom tekstu od 22. oktobra za Željka Bodrožića, ali i za druge novinare, između ostalog tvrdio da su narkomani i alkoholičari. Nezavisno udruženje novinara Srbije, kojim predsedava Bodrožić, je dan nakon toga u svom saopštenju osudilo Kaićev tekst nazvavši ga „sramnim“ i „naručenim iz vrha vlasti“, a Kaića „jednim od najagilnijih klevetnika i provokatora u toj organizovanoj grupi“.

„Svoje uvrede i difamacije zasigurno neće moći da odbrani na sudu, ma koliko bio u službi režima, i nadam se da će ga to odvratiti od zločeste prakse da ponižava i kriminalizuje ljude“, izjavio je tada predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.