NOVE KIKINDSKE NOVINE: Kuca nam se u “Narviku” kupa

U luksuznom zimskom bazenu nekada su okrepljenje nalazili elitni gosti hotela, ali su se u međuvremenu prilike i navike drastično promenile, a nestvarna foto aparatom ovekovečena scena iz „Narvika“ verno dočarava status nekadašnjeg bisera vojvođanskog hotelijerstva, pišu u današnjem broju Nove kikindske novine u ironično intoniranom tekstu pod nazivom “Kuca nam se u “Narviku” kupa”.

Zub vremena dodatno nagriza zapušteno hotelsko zdanje, nemarom vlasnika pretvoreno u urbanističko ruglo, a u zamrlom hotelu lišenom poslovne aktivnosti scena za nevericu, navodi kikindski nedeljnik uz fotografiju vučjaka u bazenu, kao i onu na kojoj se prikazuje kako je hotelski bazen izgledao nekad.

U tekstu se podseća da su svojevremeno u luksuznom bazenu okrepljenje i osveženje nalazili elitni gosti poput domaćih i stranih poslovnih ljudi, lovaca, sportista, estradnih i ostalih umetnika, sve dok posle privatizacije, hotel nije propao. Kada će umesto prelepog nemačkog ovčara tu zaplivati neki novi hotelski gosti i hoće li se to uopšte desiti? Iz hotelskog podruma kroz ulazna vrata s vremena na vreme odzvanja pseći lavež, dok prolaznici u čudu i neverici negoduju, navodi se, između ostalog, u tekstu.

Ima li šanse da se neuspelim pokušajem nekakve rekonstrukcije unakažena hotelska višespratnica vrati u pređašnje stanje? Ima li nade da se potencijalni investitor upusti u poslovno oživljavanje zamrzle akvizicije? Više o toj temi uz ekskluzivne fotografije sadašnje unutrašnjosti “Narvika”, ćirilićne Kikindske novine najavljuju u narednom broju.