Nova predstava kikindskog teatra

Ovogodišnja sezona u Narodnom pozorištu u Kikindi počeće novom predstavom “Smrt čoveka na Balkanu”, po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića , a uskoro počinju i prve probe.Crna komedija po kojoj je snimljen film prvi put biće postavljena na pozorišne daske. U komadu “Smrt čoveka na Balkanu” povod za tragikomični razvoj događaja je samoubistvo usamljenog kompozitora pred veb kamerom kompjutera.
-Isključivo ćemo se osloniti na sopstvene snage tako da će u predstavi igrati glumci kikindskog pozorišta iako u komadu igra 11 glumaca. Ovog momenta nemamo mogućnosti da angažujemo nekoga sa strane iako je bilo interesa poznatih glumaca da rade na ovoj predstavi – istakao Brane Marjanović, direktor Narodnog pozorišta.


Za mesec dana, 25. septembra kikindsko pozorište gostovaće sa predstavom “Kauboji” na festivalu slovačke manjine koji se održava u Bačkom Petrovcu. U toku su i pregovori za gostovanje sa komadom “Nosorog” u Vinkovcima i Vukovaru u novembru.
-Do kraja godine možda ćemo imati mogućnosti da uđemo u projekat male scene. Drugu polovinu ove pozorišne sezone opredeliće budžet koji će se znati u decembru. Izvesno je da ćemo raditi dve nove predstave na velikoj i jednu na maloj sceni – dodao je Marjanović.


Ovogodišnja pozorišna sezona počinje 7. oktobra i gledaoci će moći da uživaju u komadima “Kauboji”, “Nosorog” “Mrešćenje šarana”, komad “Ždrelo” koje je pobralo dosta nagrada. Prva predstava na repertoaru biće “Ordinacija” po tekstu Slobodana Simića i u režiji Nenada Gvozdenovića. Uskoro će se više znati i o investiranju u atrijum odnosno novi ulaz u Narodno pozorište.