Nova bina u “Eđšegu” do kraja godine…

Do kraja godine prostor pozorišta “Eđšeg”, koji koristi istoimeno Kulturno umetničko društvo dobiće novu scenu, a u planu je i da se sredi šank u bife- restoranu, gde se najčešće održavaju mini koncerti, probe raznih ansambala, a prostor je korišćen i za snimanje televizijeske serije “Daleko je Holivud”.

Na sceni pozorišta “Eđšeg” ovih dana se užurbano radi. Osim što je u pripremi novi komad, kojim će otvoriti 23 Smotru amaterskog glumaškog stvaralaštva Vojvodine, čiji su Kikinda i KUD “Eđšeg” domaćini, sama bina će nakon dosta godina dobiti novi izgled, na čega je ukazao predsednik KUD-a “Eđšeg” Robert Tapai…

-Niz godina se prostor “Eđšeg”  popravlja, dograđuje, radi uređuju se prostorije. Bilo je mnogo više članova i većeg života, pre recimo pet godina. Mnogo više ljudi, naročito mladih provodilo je ovde svoje korisno vreme. I sada imamo razne manifestacije, trudimo se da nastavimo sa radom. Ni dalje nećemo pustiti da ova zgrada propada. Imamo ideje i radićemo na obnavljanju zgrade i ovih prostorija…

 

 

 

Sređivanje bine, koja je dugi niz godina korišćena od strane kako samog folklornog i glumačkog ansambla matičnog KUD-a, gostujućih glimačkih ansambala, tako i od škola, raznih drugih udruženja, podrazumeva određeni lepši i prijatniji izgled scene.

 

Kulturno-umetničko društvo „Eđšeg“ osnovano je 1945. godine. Pri kulturno umetničkom društvu rade glumačka i folklorna sekcija. Broji veliki broj kako starijih tako i mlađih članova. Društvo neguje jezik, običaje i tradiciju mađarske nacionalne zajednice.