Nova akreditacija za Centar za stručno usavršavanje

Cenar za stručno usavršavanje Kikinde je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobio potvrdu dugogodišnjeg rada, u vidi akreditacije za realizatora programa stručnog usavršavanja. Gradska uprava Kikinde, kako je objasnio direktor centra Dejan Karanović već je stupila u kontakt sa Centrom za sručnim usavršavanjem radi dogovora o adekvatnim realizatorima obuke:

-Ministarstvo je imalo rigorozan kriterijum, ali smo mi na ovaj način potvrdili da smo ustanova regionalnog karaktera i da mislimo o stručnom usavršavanju. Sve lokalne samouprave će morati da imaju određen vid aktivnosti u sticanju nekin novih znanja i propisa, koji Ministarstvo bude izdalo da imaju i sva ta obuka će biti realizovana ovde u centru.

 

Od ove godine CSU će u svoj plan aktivnosti uvrstiti pomoć maturantima oko pripreme  prijemnih ispita. Centar za stručno usavršavanje je akreditovani centar ispred Gete instituta. Tokom sledeće nedelje očekuju da će predstavnici instituta doći da urade proveru znanja zainteresovanih sugrađana o nivou poznavanja nemačkog jezika.