“Nikoljdanske povelje” za Kikinđane koji su bili na prvoj liniji odbrane epidemije virusa korona

“Nikoljdanske povelje” za Kikinđane koji su bili na prvoj liniji odbrane epidemije virusa korona

Požrtvovani, predani svom poslu, ali nadasve humani i odgovorni kako za svoje, tako i za zdravlje svih nas bili su Kikinđani koji su se našli na prvoj liniji odbrane od virusa COVID-19. Zdravstveni radnici i nemedicinsko osoblje u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Zavodu za javno zdravlje, pripadnici Policijske uprave, oni koji se brinu o starima u gerontološkim centrima nagrađeni su „Nikoljdanskom poveljom“ grada koju im je uručio gradonačelnik Pavle Markov.

Podsetimo prvi slučaj virusa korona u Kikindi zabeležen je 6. marta i ubrzo nakon toga naš grad postao je prvo žarište u Srbiji. Lekari su jednoglasni u oceni da je pravovremenim merama koje je doneo Štab za vanredne situacije, po preporuci struke, izbegnut najgori scenario.

Pored svog redovnog posla pripadnici Policijske uprave bili su tu da pomognu da se sve propisane mere sprovode.

Dobra organizacija i primena svih propisa, kao i disciplina najstarijih doprineli su da u kikindskim gerontološkim centrima ne dođe do zaraze korona virusom.

Uručeno je 220 zahvalnica i uz 550 koje su dodeljene u prethodnom periodu blizu 800 sugrađana nagrađeno je za nesebičan doprinos suzbijanju virusa korona u Kikindi.