Nikola Lukač: Osluškujemo šta je građanima sela potrebno i stavljamo na listu prioriteta

Gradonačelnik Nikola Lukač obišao je danas aktuelne radove u Bašaidu, razgovarao sa meštanima i seoskim knezom Bojanom Mikalačkim.

Najznačajnija investicija je asfaltiranje ulice Jove Jurišina a nakon toga sledi asfaltiranje i jedinog preostalog neasfaltiranog dela ulice Jovana Popovića u Bikaču.

– Brinemo o onome da što obećamo ispunimo. Ne samo u Bašaidu, već je isto tako i u drugim selima. Asfaltirale su se ulice i u Banatskom Velikom Selu, Banatskoj Topoli, Novim Kozarcima. Gradska vlast kao nosilac odgovornosti apsolutno pokazuje da misli na svako selo. Nećemo se na ovome zaustaviti. Uvek ćemo slušati šta građani ističu kao svoje potrebe, ne samo ovde u Bašaidu, nego u svim selima i šta im je potrebno da bolje žive u svojim mestima. To ćemo stavljati na prioritetno mesto. Nadam se da će Bojanu Mikalačkom i u narednom periodu meštani kao i do sada pružati podršku i da će zajedno sa nama kreirati nove planove za predstojeće četiri godine. Svakako ćemo tom podrškom obezbediti bolju budućnost, navodi Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Kada su tehnički detalji u pitanju odgovore je spremio Predrag Jovanović , šef gradilišta u „Graditelju“ Kikinda.

– Ovde smo u fazi pripreme za asfaltiranje. Širina asfalta biće 3 metra, dužina puta 600 metara. Trenutno stavljamo tucanik a u petak planiramo završetak ove ulice. Ujedno pripremamo za asfaltiranje i ulice u Banatskom Velikom Selu gde radimo četiri ulice i one će biti završene sutra i prekosutra. Prethodno smo radili u Novim Kozarcima gde je prošle nedelje asfaltirana jedna ulica, objašnjava Jovanović.

Bojan Mikalački, koji je prethodne četiri godine na funkciji kneza ovog sela i ujedno kandidat za Savet mesne zajednice na izborima koji će biti održani u nedelju, istakao je da mu je drago što je ulica Jove Jurišina posle 35 godina napokon urađena.

– Konačno će deca koja žive u ovoj ulici do škole ići po asfaltu, naravno i svi koji žive u ovoj ulici, to su svakako zaslužili, 21. je vek. Radovi su počeli pre pet dana i uskoro će biti završeni. Za tu namenu izdvojeno je 12 miliona dinara. Mislimo i na naše najstarije meštane koji su sada dobili parking ispred prostorija a radi se projekat za sanaciju samog objekta Doma penzionera. Pomenuću i da će vatrogasci dobiti novo vozilo, puno toga radimo i u školi, gde će deca konačno imati kvalitetno grejanje, objašnjava Mikalački.

Gradonačelnik Lukač prilikom obilaska škole podsetio je da je ova škola jedina u gradu koja se zagrevala na mazut.

– Drago mi je što će škola biti spremljena za 1.septembar i što smo rešili problem nekvalitetnog grejanja sredstvima Grada Kikinda i uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, ističe Lukač.

Inače, u školu “1.oktobar” u Bašaidu 1.septemba krenuće 28 đaka prvaka. Grejanje na mazut je instalirano kada je škola igrađena, pre 40 godina a sada se prelazi na gas. Procene su da će se napraviti uštede od 50 odsto a dobiti na kvalitetu grejanja i naravno smanjiti emisija štetnih gasova.

Ispred stadiona seoskog kluba „Vojvodina“ napravljen je parking i nova staza na ulazu, čime je možda i najbolji stadion na teritoriji Kikinde postao još lepši.