Nika Adamov najuspešniji pojedinac na Državnom prvenstvu Srbije u reli i preciznom letenju

Nika Adamov najuspešniji pojedinac na Državnom prvenstvu Srbije u reli i preciznom letenju

Novi državni prvaci u reli letenju su Nika Adamov i Marko Pročikević iz AK „Kikinda“, a Nika Adamov osvojio je i treće mesto u preciznom letenju. Time je ovaj Kikinđanin bio najuspešniji na
državnom prvenstvu Srbije motornih pilota u reli i preciznom letenju, održanom na aerodromu u Kikindi proteklog vikenda. Ovogodišnje takmičenje okupilo je devet ekipa, a direktnu organizaciju sproveo je Aeroklub „Kikinda“. Na drugom i trećem mestu u reli takmičenju našle su se dve ekipe iz AK „Naša krila“. Na drugoj poziciji bili su Aleksandar Godić i Dragan Obradović, a na trećoj Tomislav Šaletić i Ratko Jovanović. U preciznom letenju Aleksandar Godić, član AK „Naša Krila“ iz Paraćina, osvojio je prvo mesto, a na drugom mestu, iza Godića, našao se Jagoš Banović iz AK „Zrenjanin“.
U reli disciplini su vožene dve maršrute, a u preciznom letenju samo jedna zbog vremenskih uslova. Sve maršrute su izvedene bezbedno, a letelo se u rejonu Kikinda, Gospođinci, Bačka Topola, Subotica, Kanjiža, Kikinda. Svaka od maršruta u reli letenju trajala je oko dva sata, dok je u disciplini preciznog letenja, vožnja bila nešto kraća.
Na ovom takmičenju, zabeležen je rekordan broj pilotskih posada, a delegat takmičenja, Nikola Borovac, izrazio je nadu u još masovnije takmičenje, dok je Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga čestitao Aeroklubu „Kikinda“ na odličnoj organizaciji.