Nezaposlenim Kikinđanima pri traženju posla najvažnija redovna plata

Sajam zapošljavanja idealna je prilika da se nezaposleni sretnu sa potencijalnim poslodavcima, da predaju radne biografije, upoznaju se sa uslovima rada i porazgovaraju sa njima. Među onima koji na ovaj način traže posao je i Zorka Prodanov.

-Završila sam srednju grafičku školu i radila sam u nekadašnjoj “Grafici”. Pošto je firma ugašena ostala sam bez posla. Imam 58 godina i 29 godina radnog staža u struci i najviše bih volela da radim ono za šta sam se školovala. Ipak, ukoliko nema posla za moju struku prihvatila bih bilo koje drugo radno mesto – rekla je Zorka Prodanov.

Ištvan Renji iz Kikinde nezaposlen je već neko vreme i aktivno traži zaposlenje. Ima 38 godina i po zanimanju sam zidar fasader:

-Bio sam zaposlen na farmi “Matijević” gde sam dobio otkaz. Tražim posao i svejedno mi je gde ću raditi, važno mi je da primam platu i da sam zaposlen. Radnu biografiju predao sam na štandovima firmi : “Zoppas”, “Bela vila” i “Tisa automotiv”. Najvažnije mi je da imam stalan posao i redovnu zaradu pa kolika je da je.

Aleksanadar Žigić završio je za trgovca i želja mu je da radi u struci. Biljana Zarić stara 34 godine završila je srednju građevinsku školu i trenutno je bez posla.

-Godinu i po dana aktivno tražim posao. Imam malo dete pa bih volela da ne radim u smenama, ali ako se mora organizovaću se. Plata nije toliko važno kolika je samo da je redovna.

Kako je istaknuto na Sajmu zapošljavanja prošle godine sa 77 odsto zadovoljene su potrebe poslodavaca koji su na ovaj način tražili radnike. U Filijali NSZ očekuju da će ove godine taj procenat biti veći.