Nevena Rosić predstavljaće Srbiju na festivalu u Finskoj

Pesma „Vranac“, za koju je tekst pisao Saša Božović, muziku Svetlana Milić i aranžman Arpad Balaž doneće kroz pevanje Nevene Rosić duh ravnice u Finsku. Svi oni bili su veoma iznenađeni kada je početkom godine stigao poziv za učešće na međunarodnom festivalu u mestu Turku.

Moji saradnici i ja bili smo zatečeni tim pozivom. Uspeli smo da uz pomoć Grada Kikinde i lokalnih firmi nabavimo sredstva neophodna za taj put. Pesma je slika našeg podnevlja. U samom aranžmanu nema puno instrumenata. Tu su klavir, kontrabas i naravno tambura. Čim se vratimo iz Finske, Nevena će ovu pesmu predstaviti i Kikinđanima, kaže Svetlana Milić, koja vodi hor „Čuperak“.

Mlada solistkinja veoma je uzbuđena zbog odlaska u Finsku i vredno se priprema za ovo takmičenje. Otkrila nam je i da li joj nešto teško pada tokom vežbanja i ima li tremu pred nastup:

-Vežbam svakodnevno sa Cecom. Najteže mi je da „izvučem“ visoke tonove, ali uspevam i u tome. Nadam se da ću na festivalu ostvariti veliki uspeh i upoznati mnogo novih drugara.

Na ovom takmičenju, koje se održava od 5. do 8. maja, nastupiće predstavnici 20 država širom sveta. Zbog toga je velika čast da našu zemlju predstavlja upravo mlada Kikinđanka, kojoj želimo puno uspeha. Podršku ima i od svojih drugara iz hor „Čuperak“.