Nemanja Milić iz „Partizana“ ponovo šampion države

Jedno od najznačajnijih takmičenja u sezoni za džudiste okupilo je u Zrenjaninu najbolje sportiste države. Kikindski „Partizan“ imao je četiri predstavnika, koji su se borili u najjačoj konkurenciji.

-Naš klub su predstavljali Dejan Grujić, Dejan Volaš, Nevena Milić i Nemanja Milić, koji je odbranio titulu šampiona Srbije za seniore u kategoriji do 60 kilograma. Ovo je fantastičan rezultat kako za Nemanju, tako i za sam klub i za grad. Dejan Grujić nije imao sportske sreće i nije uspeo da dođe do borbe za medalju, dok se Nevena Milić borila za odličje, ali joj nije bio dan i u tome nije uspela. Budući da je ona kadetkinja, to nije veliki peh i mislimo da će njeno vreme doći. Nemanja, iako je junior, uradio je ono što smo svi očekivali od njega. Veoma je dobar džudista i uspeh nije mogao da izostane, kaže trener u Džudo klubu „Partizan“ Branislav Zarić.

Šampion države nije krio zadovoljstvo što je ponovo uspeo da se okiti ovom laskavom titulom.

Uspešno sam odbranio titulu prvaka Srbije. To je za mene ogroman rezultat. Drago mi je da sam u tome uspeo, jer sam osećao pritisak zbog ovih borbi. Na državnom sam imao tri meča i sve sam brzo i efikasno rešio.

Konkurencija je bila izrazito jaka, ali je Nemanja uspeo da se izbori sa velikim izazovima. Sezona takmičenja za sve džudiste se nastavlja i oni ambiciozno ulaze u ovaj segment sezone.

-Očekuje me vojvođansko prvenstvo za juniore i evropski kupovi za moju uzrasnu kategoriju. Napraviču dobar rezultat, u to ne sumnjam, kategoričan je Milić.

Kikinđane takođe očekuje Evropski kup u Zagrebu na kojem će nastupiti kadeti „Partizana“ Nevena Milić i Slobodan Bakić.

-Da ponovimo, ona je bila prvak države za kadete u kategoriji do 48 kilograma, dok je Bakić bio drugoplasiran u kategoriji +90 kilograma. Samim tim pokazali su izuzetan kvalitet i nastupiće na nekoliko kupova. Ako osvoje visoki plasman, nastupiće na prvenstvu Evrope ili Olimpijadi mladih, dodaje Zarić.

Nakon Prvenstva države u kategoriji juniora, Milića i Dejana Grujića očekuje Evropski kup u Sarajevu. Ukoliko ostvare dobar rezultat, sleduje im učešće na prvenstvu starog kontinenta.