Nekadašnja zgrada “Banata” prodata na javnom nadmetanju

U Kikindi je u petak održano javno nadmetanje na kojem je prodat deo imovine firme “Banini trade” u stečaju. Nekadašnja zgrada “Banata” u centru grada, kupljena je za svega 16,7 miliona dinara, ali je i to za četiri miliona više od početne cene.
Javno nadmetanje raspisao je  stečajni upravnik Radovan Savić, na osnovu rešenja o bankrotstvu i odborenja Privrednog suda u Zrenjaninu.Održano je u zgradi “Banata” koja je takođe bila na prodaji.Za ovaj objekat površine 420 kvadratnih metara u strogom centru grada bila su zainteresovana dva kupca Geodestki biro “Stambolija” iz Zrenjanina i SZTR “Micron” iz Kikinde. Početna cena od 12,2 miliona dinara nadmetanjem je stigla do cifre od 16,7 miliona dinara, a novi vlasnik je firma iz Kikinde.


Na konstataciju da je cena zgrade niska stečajni upravnik je rekao:
-Odbor poverilaca je izabrao procenitelja iz Beograda koji je na osnovu tržišne vrednosti procenio vrednost nekretnina. Početna cena je 50 odsto od ukupne procenjene vrednosti oko 25 miliona dinara. Cena je možda mala, ali to su pravila istakao je Radovan Savić, stečajni upravnik “Banini trejda”.


Zgrada koja je prodata je pod zaštitom države.
-Kupac je upoznat sa tim da je zgrada pod zaštitom. Zna da ne sme da dira spoljašni izgled i u listu nepokretnosti upisano je da je zgrada spomenik kulture – objasnio je Savić.
Osim ove zgrade prodat je i plac u ulici Uglješe Terzin broj 2, u užem centru grada i pet automobila marke “škoda fabija”.Firma Banini trejd u stečaju je od 27. aprila 2016. godine.
Zanimljivo je da je na pedesetak metara od ove nedavno prodata zgrada identične površine po tri puta višoj ceni.