Neka vila bude pored mora

Kuda tokom letnjih meseci kada nastupe godišnji odmori i šta je to što opredeljuje prosečnog sugrađanina, pri  odabiru željenih destinacija.

Različiti su razlozi i opredeljenja u periodu godine kada najčešće odlučujemo da sebe iznenadimo nekim odlaskom na more ili do neke destinacije, gde ćemo moći da se isključimo iz svakodnevice. Najčešće je i najbolje razmišljati više meseci unapred, ali prosečan čovek je obično u ubeđenju da je last minit, bolji od frst minita.

Najbitniji razlog zbog kojeg ćemo razmišljati po principu „pokrivam se onoliko koliki mi je jorgan“, leži u novčaniku, pa je to i najbitnija stavka kada se vrši odabir destinacije. Vremena diktiraju, pa ono što je nekada bilo prelepo sada je prosečno, a ono što je bilo prosečno, sada je nekima nedostižno. Ipak, pojedini tačno znaju šta bi želeli, a šta nikako ne vole kada jednom godišnje odu na godišnji odmor

U Turističkim Agencijama suočavaju se sa raznim potrebama i željama mogućih turista, od kojih je neke moguće ispuniti, dok je neke dosta teško uskladiti. Turistička agencija „Zora putovanja“ prepoznata po dobroj organizaciji odgovornom poslovanju takođe ima različitih zahteva, koje se trude da ispoštuju, kaže vlasnica agencije Jelena Berbakov:

-Ove godine je malo lošija bila potražnja u maju i junu, ali, ono što je obično već nepisano pravilo je činjenica da se u julu i avgustu već teže pronalazi željeno mesto, pogotovo kada je Grčka u pitanju. Ovoga leta, primetno je daleko veće interesovanje za Španiju, Maltu, Egipat, Tunis, kao i za Tursku. Puno je “last minit” ponuda, ove godine baš poprilično.

 

Recimo, kako Berbakov tvrdi, Egipat za četvoročlanu porodicu za 1100 evra full cena, sa avio taksama, 11 allinkluziv.