Nebojša Ivić šampion države u troboju

AK „Trim“ osnovan je 2015. godine. Trener Nebojša Milenković ističe da je dugo otkrivao i prepoznavao mlade Kikinđane, koji imaju predispoziciju da postanu kvalitetni atletičari. Oni su ga i motivisali da osnuje klub. Kontinuiran rad brzo je pokazao rezultate.

Mladi atletičari brzo su počeli da osvajaju medalje. Jedan od najuspešnijih od početke bio je Nebojša Ivić. On je i na nedavno održanom prvestvu Srbije u Sremskoj Mitrovici postao prvak države u višeboju.

-Oborio sam tri državna rekorda. Imao sam malo vremena da se pripremim, ali sam uspeo. U dvoranama sam oborio dva rekorda, ali se to nije važilo do prvenstva Srbije, kada sam i potvrdio titulu šampiona, kaže Ivić.

Podsticaj za rad AK „Trim“ dobio je i od grada Kikinde, u vidu donacije rekvizita, koja je značajna za dalji atletski napredak i njen pravilniji razvoj među mlađom populacijom.

-Donaciju smo dobili od Sportskog saveza Kikinde i ovom prilikom zahvaljujem se predsedniku Saveza, Miloradu Aleksiću. Od atletskih rekvizita stiglo je atletsko koplje, disk, startni blok i sprinterice, tvrdi trener Milenković.

Atletičari se sada pripremaju za seniorska i juniorska prvenstva, koja će se održavati tokom leta. O ambicijama govore skromno, ali one su tu kao velika motivacija za dalji rad.