Nastavlja se saradnja dve lokalne samouprave: Poslove zoohigijene u Novom Bečeju obavljaće JP “Kikinda”

Sporazum o saradnji između grada Kikinde i opštine Novi Bečej kojim su konkretizovani poslovi u oblasti zoohigijene, potpisali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. Radnici JP “Kikinda” na teritoriji Novog Bečeja obavljaće poslove zoohigijene, a kako je istakao gradonačelnik Lukač, izvesno je da će JP “Kikinda” u narednom periodu ove usluge proširiti i na druge opštine.

-U najavi je saradnja sa opštinama Nova Crnja, Čoka, Senta, Novi Kneževac i Ada. Mogućnost da JP “Kikinda” svoje usluge ponudi i drugim lokalnim samouprava, doneće im više posla i sredstava, što znači u perspektivi,  dodatno angažovanje radne snage i nabavku vozila i opreme. Lokalne samouprave treba međusobno da se podržavaju u dobrim projektima, da zajednički nastupaju ka pokrajini, republici, ali i evropskim konkursima kako bi udružene, lakše došle do sredstava- ocenio je Lukač.

Potpisani Sporazum Novobečejcima će doneti kvalitetnije usluge, a JP “KIkinda tržište. 

-U ovom trenutku ne postoji mogućnost praznog hoda između dve javne nabavke, ako dođe do nekog kašnjenja, pa je i to jedan od razloga za ovaj poslovni aranžman. Uspeli smo da ostvarimo popust od pet odsto tako da ni ekonomski interes nije zanemarljiv. Radnici JP “Kikinda” zaduženi su za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica i mačaka, uklanjanje životinjskih leševa i sterilizaciju. Izgradnja azila za našu opštinu iziskivala bi velike troškove -rekao je Maksimović.

Podsetimo da su u oktobru prošle godine, gradonačelnik Lukač i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović potpisali Memorandum o saradnji dve lokalne samouprave u cilju međusobnog povezivanja, razmene iskustava, saradnje na svim nivoima i zajedničkog nastupa, kako u oblasti turizma, tako i raznim drugim oblastima, ali i u pisanju i realizaciji zajedničkih projekata.