Nastavlja se krpljenje udarnih rupa

Nastavlja se krpljenje udarnih rupa

Sanacija kolovoza i krpljenje udarnih rupa počelo je u Kikindi prošlog meseca. Izvođač radova je subotička firma “Vojput” koja ima rok da ovaj posao završi do kraja građevinske sezone. Za radove je iz gradske kase opredeljeno 18,5 miliona dinara bez pdv-a.
-Kao i svake godine, opredelili smo sredstva u iznosu dovoljnom da se 10.000 kvadrata udarnih rupa zakrpi. Ove godine smo promenili praksu, krenuli smo od obodnih delova grada ka centru-kaže za TV Rubin član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu Milivoj Linjački.
Rupe nalik kraterima, neprijatelji svake vožnje, uobičajena su pojava na našim saobraćajnicama . Tako je i u ulici Generala Drapšina koja je među najprometnijima u gradu, a danas slovi za jednu od najlepših na svetu. Zahvaljujući drvoredu, a uprkos dotrajalom kolovozu.
-Zbog drvoreda, udarne rupe nisu toliko uočljive za svakog ko se kreće, dolazilo je do problema da te rupe ne mogu da se mimoiđu. Put po nekoj proceni treba da izdrži 20 godina, a prošlo je 25,30 godina. Mi svake godine zakrpimo sve udarne rupe. Kad budemo iznašli i opredelili sredstva da se kompletna ulica rekonstruiše, to ćemo uraditi prvom prilikom-navodi Linjački. Uskoro se može očekivati i početak sanacije trotoara jer je javna nabavka završena.