Nastavak „Škole za klovnove“ u nedelju premijerno u „Lanetu“

Dok je većina tokom leta odmarala i zabavljala se, klovnovi su vredno radili. Sada oni odlaze na zasluženi raspust. Ovu priču u nedelju će premijerno pred domaćom publikom dočarati Aleksandar Maletin, Milan Vujić i Aleksandar Krulj iz Dečijeg pozorišta „Lane“, koji će odigrati predstavu „Veseli raspust – škola za klovnove 2“, prema scenariju i u režiji Miodraga Dinulovića.

Prvi deo „Škole za klovnove“ pobrao je velike simpatije kako najmlađe publike, tako i njihovih roditelja. Pored njih i glumci uživaju u izvođenju ovog komada:

-Sam rad na ovoj predstavi je bio fantastičan. Mnogo smo naučili i uz lakoću napravili velik posao. Milan, Aleksandar i ja volimo da igramo ovu predstavu i verujem da ćemo s njom posetiti mnogo škola i vrtića, kaže glumac Aleksandar Maletin.

Klovnovi u cirkusu uglavnom ćute ili ispuštaju neke smešne zvukove. Želja reditelja Miodraga Dinulovića od starta bila je da oni progovore, a u tome je uspeo kroz prvi deo „Škole za klovnove“. Pisanje scenaria za drugi deo nekog komada, pogotovo uspešne predstave nosi sa sobom veliku odgovornost, pa i rizik, kaže Dinulović:

-Imao sam blagu tremu, jer znam da mnogi, čak i odrasli, obožavaju „Školu za klovnove 1″ i jedva čekaju i raduju se da vide šta se desilo dalje. No, ova predstava „Veseli raspust” može se gledati potpuno odvojeno i ne morate da imate predznanje. U pitanju je prikaz trenutka kada deca polaze u školu, a klovnovi idu na raspust. Međutim, oni neće otići na odmor, jer su deca došla da ih gledaju. Kraj nećemo otkrivati.

A šta je bilo na kraju otkriće samo oni koji u nedelju dođu u Pozorištance „Lane“. „Veseli raspust – škola za klovnove 2“ počinje u 19 sati, a cena ulaznice ostala je nepromenjena i iznosi 150 dinara.