Nasilje u porodici-uzroci i posledice

Nasilje u porodici tema je o kojoj se sve češće priča. To je prepoznato i u Narodnoj biblioteci gde je organizovano predavanje “Nasilje u porodici – uzroci i posledice”. O temi su govorile doktorka Božana Noskov Peregi i profesorica na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Dragana Ćorić.
-Nasilje ne bi trebalo da ima svoje lice i rod. Statistički podatak da je svaka šesta žrtva porodičnog nasilja osoba muškog pola takođe ne može da se zanemari – istakla je Dragana Ćorić, profesorka Pravnog fakulteta.


Doktorka Božana Noskov Peregi, glavna i odgovorna urednica časopisa za zdravlje i ekologiju “Eko med plus” istakla je da je projekat “Nasilje u porodici – uzroci i posledice” podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu , javno informisanje i odnose sa javnošću:
-Smatramo da je ova tema važna za naše društvo u ovom trenutku i da je javnost potrebno senzibilisati. Nasilje treba prepoznati i ako je moguće delovati preventivno pre nego što se dogodi.


Časopis “Eko med” izlazi dvomesečno, a nasilje u porodici je jedna od oblasti kojom se bave stručni saradnici. Koncipiran je tako da obrađuje teme iz zdravstva, ekologije, kao i o potrebama osoba sa invaliditetom.