Nasilje i tuča u Kikindi, krađa u Senti, zaplena duvana u Adi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su četrdesetčetvorogodišnjeg M. P. iz Kikinde i pedesetčetvorogodišnjeg J. G. iz okoline Kikinde, zbog sumnje da su počinili krivično delo nasilje u porodici. M. P. se tereti da je prvo lomio nameštaj, a potom isterao suprugu i dete iz kuće, kao i da je supruzi putem telefona poslao poruku da će je ubiti.J. G. se tereti da je više puta udario majku. Obojici je , po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.

Policajci u Kikindi uhapsili su pedsetjednogodišnjeg A. T. iz okoline Kikinde, zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda. On se tereti da je juče, u Bašaidu, nakon svađe, oštećenom zadao više udaraca u glavu i teže ga povredio.Po odobrenju tužioca i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Senti rasvetlili su i 25 teških krađa izvršenih tokom marta ove godine, u vikend naselju na području Sente. Osumnjičeni tridesetogodišnji muškarac iz Kanjiže tereti se da je, u večernjim satima, u odsustvu vlasnika, provaljivao u vikendice u kojima je pričinio materijalnu štetu.Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, zbog sumnje da je počinio krivična dela teška krađa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi zaplenili su u pretresu stana i drugih prostorija bračnog para sa područja Ade oko 84 kilograma rezanog i duvana u listu bez odgovarajuće dokumentacije, ručno napravljenu seckalicu i uređaj za sušenje duvana.Policija je protiv njih podnela krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.Za osumnjičenim muškarcem bila je raspisana poternica, na osnovu koje je sproveden na izdržavanje kazne.