Narandžasti karavan nastavlja da obilazi gradove i poziva goste na „Dane ludaje“

Oni kada se pojave zaista ostave utisak. Mališani Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ i danas su u Novom Sadu i Zrenjaninu promovisali manifestaciju „Dani ludaje“ do koje je ostalo svega deset dana. Gostima su predočili kako izgleda delić atmosfere u Kikindi tih dana a ponudili su ih i našom pitom od ludaje. Reklo bi se da je sve neodoljivo.

– Zaista smo ponosni što uspevamo da održavamo kontinuitet i evo već 36.put u Kikindi će se održati manifestija Dani ludaje od 9.do 12.septembra. Za četiri dana verujemo da ćemo programom zadovoljiti svačiji ukus. Izdvajam karneval predškolaca koji će u petak njih oko 500, prošetati u svojim jesenjim kostimima gradom i to je za sve znak da je manifestacija počela. Subota je dan kada je program najbogatiji, počinje banatskim fruštukom, ali sva četiri dana program je interesatnan. Možda uspemo da oborimo i neke rekorde ove godine u merenju najteže i najduže ludaje. Rekord u težini bundeve postavljen je 2019.  godine kada je izmerena težina ludaje od 639,5 kg  a naš sugrađanin Goran Lazić oborio je i Ginisov rekord sa ludajom dugom 394,5 cm, podsetila je Jasmina Milankov, direktorica Turističke organizacije Grada Kikinda.

– Verujem da će 36. Dani ludaje biti uspešni kao što su bili prethodni. Kikinda se uvek predstavlja veselo i živahno. Najmlađi promoteri su najaktivniji, nastupaju na svakim našim događajima, kako u zemlji i inostranstvu. Kada pričamo o turističkoj ponudi Vojvodine oni sa nama nastupaju uvek. Doprinose da promocija bude zaista uspešna. Pre Dana ludaja moram da kažem da smo u prilici da svake godine posetimo ovu manifecstaciju koja ima internacionalnim karakteru i da će upravo ovakve manifestacije na otvorenom doprineti značajno afrimaciji i razvoju turizma. Turistička organizacija Grada Kikinda bila je domaćin prvih turističkih susreta i tada smo se još jednom uverili koliko toga ima Kikinda da ponudi i zaista je aktivna što se tiče celokupne promocije. I svakako pozivam sve goste koji posete Kikinde da ostanu što duže i vide sve što Kikinda ima, Suvaču, salaše, naravno Muzej Terra a tu je naravno i bogat program ovogodišnjih Dana ludaje, rekla je Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine danas u toku promocije u Novom Sadu.

 

Defileu u Novom Sadu, prethodila je promocija u Zrenjaninu.

– Ovo su naši dugogodišnji poslovni, ali rekla bih i više od poslovnih partnera. Mi smo i prijatelji. Godinama unazad smo domaćini ove promocije. Deca su predivna, mislim da će promocija biti uspešna a da će Zrenjaninci kao i prethodnih godina u velikom broju posetiti i ovogodišnju manifestaciju, rekla je tim povodom Sanja Petrović, pomoćnik direktora TO Zrenjanin.

Posle Sombora, Zrenjanina i Novog Sada, Narandžasti karavan sutra putuje u Beograd.