Narandžasta boja da bude deo vizuelnog identiteta

Gradsko veće preporučilo je svim sportskim klubovima i nevladinim organizacijama koje u svom nazivu koriste naziv grada ili ga predstavljaju da narandžasta boja bude deo vizuelnog identiteta.

Sportskim ekipama preporučeno je da, osim dosadašnjih tradicionalnih boja sportske opreme, imaju i jednu garnituru narandžaste boje. Oni koji u sportu ne koriste uobičajene dresove poput vaterpolista, plivača ili drugih, preporučuje se da imaju trenerke, kupaće kostime ili majce u narandžastoj boji. Prihvaćena je ideja da narandžasta boja treba vizuelno da dominira na svim manifefstacijama, programima ili promocijama koje Grad Kikinda organizuje, sufinasira ili finasira, a organizuju je i institucije kojima je gradska uprava osnivač ili finasijer. Zamenu postojećih garnitura dresova ili druge sportske opreme ili odeće treba izvršiti etapno i bez stvaranja novih troškova u funkcionisanju sportskih i drugih društava, kada inače budu imali potrebu da nabavljaju novu opremu. Gradsko veće preporuku o vizuelnom identitetu u korišćenju narandžaste boje dalo je i nevladinim organizacijama koje u svom imenu koriste naziv grada ili ga na izvestan način predstavljaju.

narandzasti brend

Manifestacija “Dani ludaje”, narandžasta boja i maskota “Lala na ludaji” biće zaštićeni u Zavod za zaštitu intelektualne svojine.