Naprednjaci u Kikindi proslavili slavu

Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi, u narodu poznat kao Sveta Petka. Ova slavna i kod Srba veoma poštovana svetiteljka je zaštitnica žena, koja je pomagala bolesne i siromašne.

Uz rezanje slavskog kolača u Gradskom odboru Srpske napredne stranke proslavljena je slava Sveta Petka.Pavle Markov, predsednik Okružnog odbora svima koji slave poželeo je dobro zdravlje i sreću:

-Na samom početku osnivanja stranke postavili smo ciljeve kojih se držimo i danas. Sve što smo obećali to smo i uradili, a građani mogu da vide da smo ostvarili i više od onoga što je bio prvobitni plan. Uspeli smo da ispravimo većinu stvari koje su bile loše urađene, ali mnogo toga nas još očekuje. Važno je da se na današnji dan okupimo i budemo zajedno. Rezultata ne bi bilo da nema jedinstva ne samo u stranci, nego i u gradu. Svakodnevno radimo na tome da se uslovi života svih naših sugrađana poboljšaju. To nije ni lak, ni jednostavan posao, ali uz dosta vere i rada rezultati moraju biti pozitivni.

Kum slave bio je Nedeljko Cimeša iz Banatske Topole,a proslavi su prisustvovali članovi, simpaziteri, funkcioneri i gosti.