„Napredak“ nadigrao „Deliju“ u lokalnom derbiju

Nakon poraza od „Vršca“ na domaćem terenu, „Kozara“ je ovog vikenda uspela da se vrati na pobednički put i to u Banatskom Karađorđevu, gde je sa 3:2 savladala „Jedinstvo“. Ipak, ova pobeda nije donela nikakve promene na tabeli, jer ekipa iz Banatskog Velikog Sela i dalje ima dva boda manje od lidera, koji ju je porazio u prošlom kolu.

Sa druge strane, ŽAK i „Polet“ juče su pretrpeli poraze. „Železničari“ su izgubili meč na domaćem terenu od „Radničkog“ iz Kovina, koji je slavio sa 2:1, a ekipu iz Nakova u Novom Bečeju rezultatom od 3:1 nadigralo je „Jedinstvo“. „ŽAK“ i „Polet“ pet kola pred kraj prvenstva nalaze se u velikom problemu, jer postoji mogućnost da ispadnu iz lige. „ŽAK“ za „Radničkim“ iz Sutjeske, koji se nalazi poziciju iznad, zaostaje četiri boda, a Nakovčani čak 11 bodova i verovatno će u narednoj sezoni nastupati u nižem takmičarskom rangu. Najavljeni lokalni derbi između „Slobode“ i „Kikinde“ odložen je za 2. maj u 16 sati i 30 minuta.

Vojvođanska liga Istok – 24. kolo

Jedinstvo (BK) – Kozara                    2:3

ŽAK – Radnički (K)                          1:2

Jedinstvo (NB) – Polet                        3:1

Sloboda – OFK Kikinda 1909     odloženo

U 23. kolu Područne lige Zrenjanin zablistala je bašaidska „Vojvodina“, koja je pred svojim navijačima sa 4:1 savladala „Bilećanina“ iz Sečnja. Ruskoselska „Crvena zvezda“ je utakmicu protiv „Rusande“ završila remijem od 2:2.

Područna liga Zrenjanin – 23. kolo

Vojvodina – Bilećanin                 4:1

Crvena zvezda – Rusanda           2:2

Lokalni derbi 17. kola Međuopštinske lige Kikinda – Žitište, u kojem su se sastali „Napredak“ i „Delija“ pripao je timu iz Banatske Topole, koji je na domaćem terenu slavio sa 2:0.

Međuopštinska liga Kikinda – Žitište

Napredak – Delija                     2:0