Nakovčani pobrali lovorike u basket turniru „tri na tri“

Basket turnir „tri na tri“, u organizaciji Sportskog saveza Kikinde, odvijao se tokom nedelje u zajedničkom dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko – trgovinske škole i okupio je osam timova. U borbi za treće mesto tim „Intermeco kafe“ bio je bolji od ekipe „Rudan auto moto“ i osvojio je 15.000 dinara.

Potom je sledila borba za najbolje basketaše, u kojoj su snage odmerili „Polet“ i „Toza Marković“. Ekipa iz Nakova bila je ubedljiva tokom celog meča i sa pravom ponela titulu šampiona turnira.

-Kod nas sportista nije urođeno da volimo da gubimo, pa je svaka pobeda sve slađa i slađa. Sve su to momci koji su trenirali sa nama ili i dalje treniraju. Dobro se poznajemo iz klobova i uličnog basketa. Osećaj je predivan. Najteže nam je pala borba u polufinalu, jer smo igrali protiv dosta mlađih momaka, kaže Miloš Vukojević iz nakovačkog „Poleta”, koji je izabran za MVP-a, odnosno najkorisnijeg igrača turnira.

Pored nagrade od 50.000 dinara, pobednici su na poklon dobili majice Udrženja slepih „Severni Banat“, a ceo turnir promovisao je i projekat „Kiki pas – siguran pas“, u kojem važnu ulogu ima i Televizija Rubin.

Iako su izgubili finalnu borbu, članovi drugoplasiranog tima i osvajači novčane nagrade u vrednosti od 30.000 dinara, bili su dobro raspoloženi.

-Čestitam pobednicima i veoma je drago što se ovakav turnir održao u Kikindi, a posebno što je veliki broj ljudi dolazio da prati mečeve, rekao je Nikola Ilić iz drugoplasirane ekipe „Toza Marković“.

Kao što je i najavljeno, tokom turnira postojao je poseban program za publiku, jer je organizovano takmičenje u šutiranju trojki i šutu sa pola terena. U konkurenciji velikog broja momaka i sportista rekreativaca, pobedu su odneli veterani košarke Radovan Krsta i Radojica Živkov, kojima su osvojene titule veoma imponovale.

    

Organizatori su bili prijatno iznenađeni činjenicom da je publika iz večeri u veče bila masovnija i što je turnir ponovo vratio košarku na sportsku mapu našeg grada.

Kako ističe generalni sekretar Sportskog saveza Kikinde Zoran Blažić, planirano je da naredne godine turnir bude ekipno masovniji.

A da je košarka jedan od najpopularnijih sportova u našoj zemlji pokazuje i revijalni deo turnira, u kojem su svoje veštine pokazale najmlađe basket našeg grada. Želja svih je da leto u Kikindi i narednih godina bude obogaćeno sportskim događajima i da turnir u basketu „tri na tri“ postane tradicionalan.