Nakon praznika, izgled kikindskih izletišta za pohvalu

Prvomajski praznici obično budu razlog za opuštanje i za, kako se u narodu popularno kaže, popuštanje ventila, što može da rezultira i bahanalijama, što nije bio slučaj ovoga maja, čak naprotiv. Slika, koju smo zatekli na najpopularnijem izletištu, Simićevom salašu, potpuno je drugačija od onih, kakve se obično snimaju na kraju praznične avanture.

Mesta, na kojima se porodično kampovalo, gde su mlade ekipe imale svoja stacionirana višednevna mesta, potpuno deluju netaknuto, što je za svaku pohvalu. I prostor, koji okuplja i staro i mlado, oko luna parka, nekada zvano s razlogom „Šumice“, takođe je izazvalo kod autora priloga vrlo pozotivan stav, prema sugrađanima, kao i prema onioma, koji su tokom praznika gostovali u Kikindi, ali i prema resornima, koji su, kako smo čuli danas organizovali kompletno i potpuno čišćenje svih mesta, na kojima se praznovalo.

Jedan od onih koji godinama, u periodu obeležavanja praznika rada, radi je i suvlasnik Luna parka, „Kasa Grande“ iz Zrenjanina, Amšlo Bihler, koga Kikinđani pamte i znaju gotovo četiri decenije. Kako kaže, praznik je prošao relativno dobro. Cena žetona je već godinama 100 dinara. Kikinđani su prvoga maja se malo više istrošili, kako je rekao, kao nekada davno, ali je zato drugoga maja bilo daleko manje posetilaca, nego što su očekivali. Dobra organizacija i čist prostor, sasvim sigurno će biti razlog i njihovog ponovnog dolaska.