Najturbulentniji prelazni rok u ŽAK-u: Mlada ekipa igraće moderan fudbal

Pripreme za prolećni deo prvenstva počele su i u timu Železničara. Forma se brusi polako, budući da sastav ekipe kuburi sa povredama i prehladama.

Prelazni rok u potpunosti je promenio kostur tima, a trener Aleksandar Kresoja objasnio nam je kako je protekao ovaj period:

-Sigurno najturbulentniji prelazni sok je bio u u ŽAK-u. Na samom početku su nas napustili možda i najbolji igrači i nosioci igre. Doveli smo Cvijana i Kitanovića, dva iskusna igrača iz OFK „Kikinda 1909“, koji tamo nisu bili u prvom planu, a očekujem da će u ŽAK-u pokazati svoj kvalitet. Doveli smo i četiri mlada igrača, koji će imati šansu da se iskažu i nadamo se da ćemo sa mladošću, koja će biti u fokusu ove ekipe nadoknaditi kvalitet koji smo izgubili u prelaznom roku.

Jesenji deo prvenstva ŽAK je završio na 11. mestu tabele. Ukoliko ne bude prostora za pomak, ambicija tima će biti da se ne ugrozi postojeća pozicija.

-Cilj je da se na kraju nađemo na ovom mestu i izbegnemo borbu za opstanak. ŽAK igra prepoznatljiv i moderan fudbal, agresivno, uz mnogo trčanja i napadački. Pokušaćemo da obradujemo ljude koji dolaze na stadion. Milina je videti da publika dolazi u velikom broju. ŽAK ima svoju priču, prepoznatljiv je i nadam se da ćemo i mi biti takvi i da ćemo sa mladom ekipom uspeti da se zadržimo u sredini tabele, da obradujemo naše navijače i da ćemo izbeći borbu za opstanak.

Pridošlica u timu Luka Cvijan izneo je prve utiske o ekipi i pripremnom periodu.

-Zbog gripe i bolesti mamo problema sa pojavljivanjem igrača na treningu. Skupljamo se polako i sve će na kraju biti dobro, pošto ima još vremen.

Budući da je iskusan igrač, koji poznaje kikindski fudbal, Cvijanu nije bilo teško da se uklopi u ekipu.

-Igrači su me lepo prihvatili. Uglavnom se svi mi znamo, jer smo igrali ili u selima ili u ovde gradu. Što se tiče prvenstva, očekivanja su da što pre uplovimo u mirnu luku i da završnica ne bude dramatična kao što je bila prošče godine za ŽAK.

Prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva ŽAK će igrati 11. marta na domaćem terenu.

Rival Železničara biće „Proleter“ iz Banatskog Karlovca, koji im je ujedno i najveći konkurent za opstanak na sredini tabele.