Najmlađi Kikinđani učili o sovama

Nakon Festivala sova i brojanja sova na Gradskom trgu, Kancelarija za turizam Grada Kikinde nastavlja da novembar obeležava kao sovembar. Ovoga puta nešto više o ptici simbolu našeg grada mogli su da čuju mališani u vrtiću „Kolibri“.

-Ova nedjelja posvećena je najmlađim sugrađanima, gde radimo edukaciju po vrtićima u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine. Mališani su veoma zainteresovani i upućeni da u našem gradu postoje sove. Pomažemo im da nauče nešto više o tome, budući da su sove brend Kikinde. Poznato je širom planete da je naš grad najveće zimovalište sova ušara, kaže Olivera Marinkov ispred Kancelarije za turizam.

Predavanja o sovi moći će da čuju svi kikindski mališani. Još jednom je upućen apel o nebacanju petardi, koje samo štete delikatnom životinjskom svetu.

-Ovom edukacijom biće obuhvaćeni svi vrtići kako na teritoriji grada, tako i u selima. Deci se priča generalno o sovama: kako one izgledaju, čime se hrane, zašto su one značajne za Kikindu. Najvažnije je da nauče da moraju da ih čuvaju, da ne bacaju petarde, kako se one en bi uznemiravale i kako bi što duže opstale u našem gradu, zaključuje Marinkov.

Predavanja o sovi ušari sutra će biti održana u vrtićima u Novim Kozarcima i Ruskom Selu, kao i u „Leptiriću“, „Poletarcu“ i „Bambiju“. Do kraja nedelje predstavnici Kancelarije za turizam posetiće i Mokrin, kao i vrtiće „Mendo“ i „Naša radost“ u kojima će mališani takođe moći da čuju interesantne priče o simbolu Kikinde.