Najmanje mesta za upis ostalo u Tehničkoj školi

Prvog upisnog dana zatekli smo dosta roditelja i đaka u holu Tehničke škole. Od 206 predviđenih mesta do sada je 197 popunjeno. U ovoj školi je čak 75% đaka upisalo željeni smer, po prvoj želji 18% po drugoj i zanemarljiv broj onih koji su se upisali po trećoj želji. Najviše učenika, navela je direktorica škole Milanka Halilović  dolazi im  iz OŠ “Sveti Sava”, dok je iz Mokrina svaki drugi osnovac upisao Tehničku školu:

-U našoj školi je upis stvarno odličan. 96% je popunjenost. Najkvalitetniji učenici, sa najboljim uspehom su upisali smer Elektrotehničar informacionih  tehnologija. Za ovaj smer su gotovo svi po prvoj želji upisani. Ukupno u našoj školi su se deca upisivala  na osnovu prve želje, što govori o dobroj pripremi, kao i o kriterijumu. Ovo novo odeljenje je sastavljeno od tridesetoro odlikaša, a od tog broja čak 13 Vukovaca! Ove godine smo privukli 43 učenika iz drugih opština, što je dokaz tome da je dobra ponuda smerova, da smo dobro odradili promociju škole, ali moram reći i da je ponuda Doma učenika izuzetno dobra, pa je i to privuklo đake u Kikindu-dodala je Halilović. Nakon upisa, đaci postaju deo srednješkolskog obrazovanja, a većina je već od ranije imala svoj plan i želju, što se i ispunilo, ali zahvaljujući uloženom trudu. Podrška onih koji mogu da kažu da imaju već podosta iskustva kada je ova škola u pitanju nije izostala. U SSŠ “Miloš Crnjanski” veliko je interesovanje za područje rada medicina, smer Laboratorijski tehničar, rekao je direktor škole Milorad Karanović:

Prva na listi za ovaj smer ima 100, 7 poena, dok poslednja od 30 upisanih ima 85 bodova

U Gimnaziji “Dušan Vasiljev” od 137 mesta do sada je ostalo 22 slobodna mesta. Od tog broja 12 u prirodno-matematičkom smeru  i deset za Računarski smer za koji su učenici morali da polažu poseban prijemni ispit. U Ekonomsko trgovinskoj školi za sada je ostalo još 8 slobodnih mesta. Upis traje još sutra do 15 sati.