Najlepši Uskršnji aranžman napravila “Sloga”

Ovogodišnja manifestacija, koja je organizovana po 23 put okupila je manji broj učesnika. Kako je navela predsednica Sloge, Olga Golušin, budući da se radi o radnom danu, nisu ni mogli da očekuju veći odziv, ali je u svakom slučaju svaki gost dobro došao i vrlo bitan, kada je organizacija ovakve lokalne manifestacije u pitanju.

Gosti, koji su učerstvovali u takmičenju, proveli su prijatno popodne u ukrašenom ambijentu prostora. Većina učesnica do sada je učestvovala u takmičenju, premda su neki prvi put podržali manifestaciju.

Prema oceni stručnog žirija, koji nije znao koji je čiji eksponat, od 40 izloženih jaja i korpica, jednoglasno je izabrao za najbolje urađenu i osmišljenu kombinaciju rad domaćica, iz udruženja “Sloga”, drugo mesto su osvojile žene iz “Eđšega” i “Velikoselke” iz BVS, dok je treća nagrada pripala vrednim članicama udruženja iz Novih Kozaraca. I ovoga puta je osmišljena i specijalna nagrada koja je pripala Udruženju za negovanje tradicije i narodnih običaja „Vreteno“ iz Iđoša.