Nagrađeni najbolji trejleri za knjigu

Kako bi afirmisali mlade da čitaju i približili knjige mladim generacijama koji najviše vremena provode na društvenim mrežama Narodna biblioteka “Jovan Popović” drugu godinu zaredom organizovala je takmičenje za najbolji trejler za knjigu. Na nagradni konkurs pristiglo je 10 radova, a prvo mesto osvojio je 12-godišnji Stevan Koščica iz Mokrina, učenik OŠ “Vasa Stajić” koji je uz pomoć prijatelja snimio kratak film.

-Izabrao sam knjigu “Hajduci” koju je napisao Branislav Nušić. U petom razredu to je bila obavezna lektira. U trejleru su opisani najinteresantniji delovi knjige koja je odlična – rekao je Stevan Koščica.

Drugoplasirana je ekipa iz OŠ “Petar Kočić” iz Nakova. Anastasija Samardžija, Katarina Majstorović i Anja Grbić odlučile su se za knjigu autorke Seli Džefri “Knjiga za devojčice od stila”.Treće mesto osvojili su učenici iz OŠ “Bratsvo-jedinstvo” iz Banatske Topole.

Dunja Brkin Trifunović, urednica kulturnog programa Narodne biblioteke ističe da je ove godine na konkurs rapisan 1. marta pristiglo 10 radova. U najuži izbor ušlo je pet trejlera, a takmičari su mogli da izaberu knjigu koju žele. Najmlađi učesnik ima šest, a najstariji 14. U odabiru najboljih trejlera pomogao je i pisac Uroš Petrović.

Zadovoljni smo i ponosni što je naša biblioteka pionir u ovom takmičenju u Srbiji. Pravljenje trejlera za knjigu je inovativan program koji je potreban kako deci tako i nama bibliotekarima – rekla je Dunja Brkin Trifunović, urednica kulturnog programa

Prvoplasirani je osvojio štampač u boji, a drugoplasirana ekipa eksterne baterije za mobilne telefone. Takmičenje su pomogli kompanije FCC, “Na eks” i izdavačke kuće “Pčelica” i “Kreativni centar”.