Na ortopediji više posla u decembru i januaru

Ledena kiša zahvatila je tokom noći područije Sombora i Kikinde. Iako se tokom prepodneva led sa saobraćajnica i trotoara otopio, građani koji su tokom jutarnjih sati izlazili napolje otežano su se kretali po zaleđenim ulicama. Na svu sreću danas na ortopediji kikindske Bolnice nije bilo potrebe za većim brojem intervencija, međutim prethodna dva meseca dosta sugrađana potražilo je pomoć zbog preloma ili uganuća, saznajemo od ortpeda dr Jovana Jakonića, pomoćnika direktora za kliničke usluge u Opštoj bolnici.

-Primetno je da smo imali više pacijenata u odnosu na ostale mesece u godini. Stariji sugrađani neka izlaze samo ako moraju i to neka idu peške ili neka se voze u automobilu. Apelujem na sve građane da ne voze bicikle po ovakvom vremenu jer može doći do teških telesnih povreda – istakao je dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora za kliničke usluge.

Ortopedija je dobro opremljena, a očekuje se i nova medicinska oprema.

-Preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine očekujemo da će nam stići hirurški ortopedski sto koji će nam pomoći prilikom komplikovanijih operacija preloma donjih ekstremiteta – rekao je dr Jovan Jakonić.

Građani su najčešće dolazali u ortopedsku ambulantu zbog preloma skočnog i ručnog zgloba, kao i kuka.