Na drugom “Suvača-demo fest-u” organizatori očekuju učešće 12 postavki

Drugi Suvačarski demo festival će okupiti muzičare, koji su tokom prošle godine nastupali na otvorenim muzičkim večerima u “Bifeu 67”.

Akcenat je u daleko većoj meri  dat, kako je naveo poznati kikindski bubnjar, nekadašnji član Prve kikindske rok grupe „Drugi program“ Vojislav Đukić mladim nadama.

 

Fstival će, kao što je bio slučaj i prošle godine  otvoriti hor “Čuperak”, sa prilagođenim temama i obradama rok hitova iz osamdesetih. Nakon  njih će nastupiti kikindski “Denilsi” i “Bubamare”iz Novog Bečeja.

Festival, koji organizuje nedavno oformljeno UM „Suvača demo fest“ imalo je podršku grada kao i mnogobrojnih sponzora, koji razumeju ljubav ovejanih rokera, kao i njihovu nameru da rok muziku vrate na scenu, te je ideja o promociji mladih bendova dobro prihvaćena.

Ove godiner će se na velikoj bini kod Suvače pojaviti poznati i najmlađi srpski roker autor debi albuma „Teram po svom “Nikola Džoni Ranković. Kako je naveo i kikindski vokal, koji pamte generacije zaljubljenika u rok zvuk Goran Bjelanović, to je dokaz da rok ipak ima budućnost 

Drugi Suvača demo fest zakazuje sastanak sa svim, rokerima i onima koji se tako osećaju, u sredu, u 18 sati, na uglu ulica Srbobranske i Moravske. Kako kažu organizatori, nadaju se da će i ovoga puta Kikinda, grad koji je prepoznat kao mestu u kom se neguje baš ta vrsta muzike umeti da odgovori, bar kao što je to bilo prošloga leta.