Muzika, mamama na dar

Osnivna muzička škola „Slobodan Malbaški“ organizovala je i ove godine svečani koncert, posvećen Danu žena, koji je održan u svečanoj sali Narodnog muzeja.

Međunarodni Dan žena godinama je razlog da se učenici, kao i njihovi nastavnici i mentori svojski proipreme i kroz muziku i pesmu obeleže ovaj datum. Tako je bilo i ove godine u svečanoj sali Narodnog muzeja, navela je nastavnica klavira, Olga Mandić:

-U okviru koncerta nastupiće đaci u 18 tačaka, polaznici svih instrumentalnih grupa, kao i solo pevači i to četiri solo pevačice, koje će pevati u duetima, tako da će to biti vrlo interesantno. Do kraja koncerta će nam se predstaviti naši najmlađi polaznici, učenici koji pohađaju muzičko zabavište.

Pripreme su trajale oko dva meseca, treme, kako su naveli mladi muzičari ima ali u sasvim neznatnim količinama, bitno je da su im u publici mahale najdraže osobe, kojima su koncert i namenili.

Pored ovog svečanog koncerta u školi Slobodan Malbaški su od prošle nedelje počeli seriju promotivnih koncerata, za đake osnovnih škola, kako bi se upoznali sa planom rada škole Slobodan Malbaški.

Ono što je u planu, dodala je Mandić to je organizacija javnih časova, na Gradskom trgu, kako bi đaci imali mogućnost da u okviru svojih internih časova sviraju pred mnogobrojnijom publikom što jeste iskustvo samo po sebi.