Muzičko-poetsko veče “Buđenje svesti”

Književnica, dobitnica tri značajna priznanja od ruske Republike Krim i ansambl “Renesans” predstavili su se sinoć kikindskoj publici u okviru muzičko-poetske večeri “Buđenje svesti“ koju su organizovali Kulturni centar i Udruženje građana “Krila anđela” iz Novih Kozaraca. Događaju u Narodnom pozorištu prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač.

Nada Aničić – Crljenica nedavno je dobila tri velika priznanja od ruske Republike Krim, odnosno njihovog književnog maratona na temu Čehova, koji se ove godine održavao od 20. februara do 30 aprila. Priznanje je dobila i za poštovanje i negovanje ljubavi prema ruskoj književnosti. Čehovljev festival na Krimu održava se svake godine, a ove su na njemu učestvovali pisci iz 53 regiona Rusije i 32 zemlje Evrope, Azije, Amerike i Bliskog Istoka. 

-Dodeljena mi je medalja “Ivana Bunjina” prvog ruskog Nobelovca. U mojoj knjizi „Psalmi u svili duše“, nalaze se dve pesme posveće Dostojevskom. Osvojila sam još dve zlatne medalje za poeziju i prozu- navodi književnica.

-Sa zadovoljstvom smo ugostili našu poznatu književnicu. Nada Aničić- Crljenica zadužila je Vojvodinu i Srbiju fantastično nas predstavljajući u svetu. Povod za ovo gostovanje su nagrade koje je dobila od Ruske Federacije. Neraskidiva veza postoji između pravoslavnih bratskih naroda- rekao je Lukač.