Monodrama “Poslednja šansa” napunila dvorište Kurije

Pruču o Goci Lukić, frizerki iz okoline Beograda, koja posle mnogo pokušaja napokon uspeva da uđe u rijaliti šou program ”Tražim muža” ubedljivo je prenela poznata glumica Suzana Petričević, u čijoj monodrami su Kikinđani imali mogućnost sinoć da uživaju. Drama sa smejanjem i pevanjem, istovremeno je i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima, o “rejtinzima” i gledanosti kao jednom merilu uspeha. Predstava,  kojom je Suzana Petričević stekla veliku popularnost i koju igra već sedam godina i kojom je  dobila nove obožavaoce i osvojila srca pozorišne publike i kritike, nije prvo gostovanje Suzane Petričević u Kikindi.

-Volim da gostujem u okviru kulturnih večeri,  zato šti igram tekst koji je više puta nagrađen na lepim i zanimljivim festivalima. Publika obožava monodramu “Poslednja šansa”, a isto kao narcisoidna glumica, u ovim godinama imam prava da kažem da me kikindska publika voli. Naišla sam na obožavanje prošli put. U martu smo igrali u Narodnom pozorištu komad “Plastika” i to je bilo nezaboiravno. Ja inače imam dobru publiku, mislim da imam najbolju publiku na svetu. Radujem se večeras Kikindi i ovom punom i prelepom ambijentu i nadam se da će sve proći baš onako kako sam ja zamislila, na 40 stepeni. To je abnormalna temperatura i uslovi, ali je divna, publika  ta koja uvek pomogne glumcu da nastavi. Radili smo i po kiši, pukne ozvučenje, a mi nastavimo. Mislim da Kikinda ima božanstvenu publiku. Apsolutno, kada krenem da radim ovu predstavju, ne prestajem, taman da počnu da padaju ćuskije.

Uslovi, bilo tehnički ili vremenski mogu da dekoncentrišu, ali kako nam je u svojoj izjavi rekla, do sada je predstavu „Tražim muža“ izvodila u Kanadi, Nemačkoj, Londonu, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i u velikom broju gradova u Srbiji, jedino je bitna ona reakcija publike i razumevanje, koje zna da će dobiti i od Kikinđana. Vrela avgustovska noć, sa temperaturom koja je prelazila 35 stepeni i u večernjim satima, garderoba i perika, koju je nosila, nisu uopšte uticali na profesionalno izvođenje predstave, u čijem tekstu su se mnogi  mogli pronaći.

Kikinđani, koji su napunili dvorište Kurije su u okviru Kikindskog kulturnog leta sinoć imali priliku da pogledaju jednu od najuspešnijih monodrama u Beogradu, za koju vlada veliko interesovanje. Komad „Tražim muža“, koju je napisala Mirjana Bobić Mojsilović je pobedila na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu 2010, iste godine je pobedila na festivalu malih formi u Srpskom Sarajevu i 2011. na festivalu Zlatni vitez u Moskvi.