Mokrinčani proslavili slavu Aranđelovdan

Crkvena i Varoška slava u Mokrinu proslavljena je svečano.Ovo je bila prilika da se rezimira šta je sve tokom godine urađeno u Mokrinu. Sve u selu radi se u cilju unapređenja života meštana, a svake godine obogaćuju se i manifestacije po kojima je ovo mesto poznato i van granica naše zemlje – rekao je Živko Ugrenović, predsednik MZ Mokrin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pored meštana, proslavi su prisustvovali i gosti među kojima su bili Miodrag Bulajić, član Gradskog veća i Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga.

Godišnja nagrada za ovu godinu pripala je Imreu Sabou, fotografu. Radio je kao novinski fotograf “Ilustrovane politike”, “Politike”, “Intervjua”, NIN-a. Bio je urednik u “Danasu”, “Blic njuzu”, agenciji Fonet, “Statusu”, “Novom magazinu”, a njegove fotografije objavljivali su i svetski listovi “Štern”, “Fokus”, “Špigl”, “Le Mond”, “Tajm”,” Njuzvik”, “Herald Tribjun”.

 

Dodeljno je i više zahvalnica, a najmlađi dobitnik je gimnazijalac Mihajlo Rokvić koji je napisao naučni rad o Pavlu Riđičkom, svetkom putniku. Zahvalnice su pripale i Živku Goliću koji je samoinicijativno čistio sneg u selu, U Dragomiru Dobrosavljevu koji je sproveo akciju ravnanja atarskih puteva i donirao dve stotine litara nafte Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Pavlu Zrniću koji je u proteklom periodu nesebično pomogao rad mesne kancelarije, Ivanu Žuržulovu, Radovanu Ramajiju, Nemanji Čeleketiću, Atili Dobroki, Ištvanu Kostiću, Dragani Tot i svima onima koji su svojim zalaganjem i požrtvovanim radom izgradili i uredili letnjikovac na Vašarištu, kao i firmi „Bioesen“ iz Kule koja je proširila kapacitete fabrike i nesebično pomogla rad mesne kancelarije.