MOK „Kikinda“ upisao prvu pobedu u sezoni

Iako su utakmicu počeli izgubljenim setom, kikindski odbojkaši uspeli su da meč na domaćem terenu protiv OK „Novi Sad“ preokrenu u svoju korista. Prvi set bio je ujedno i jedini izgubljeni, jer je utakmica završena rezultatom od 3:1.

-Ova pobeda nam mnogo znači, jer je prva u ovoj sezoni. Utakmicu nismo otvorili dobro, ali smo uspeli da se vratimo u igru. Tek od drugog seta, kada smo se konsolidovali igrali smo kao što je trebalo da igramo od početka. Prema rezultati bi se reklo da nije bilo problema, međutim nikad nije tako. Treba pobediti svaku utakmicu, kaže trener MOK „Kikinda“ Milan Radosavčev.

  

U hali „Jezero“ sastale su se dve mlada tima, a kikindski je bio dominantniji, smatra trener OK „Novi Sad“ Velimir Bračulj.

-Radimo svega dve nedelje zajedno, tako da sam zadovoljan igrom svoje ekipe. Još uvek smo u procesu stvaranja i uigravanja. Mislim da oba tima imaju dobro perspekivu za budućnost.

Utiske o meču i prvenstvenoj sezoni sa nama su podelili igrači „Novog Sada“ i „Kikinde“ Aleksa Marković i Miloš Padejčev.

-Dali smo sve od sebe, to je najbitnije. Bilo je super i za gledanje, tako mi se čini. Zadovoljni smo. Što se tiče prvenstva, nije nam išlo. Imali smo dosta poraza, par igrača nam je povređeno, ali se polako vraćamo u igru, ističe Marković.

 

-Utisci su odlični, jer smo baš prvu pobedu ostvarili na domaćem terenu. Uz rezultat od 3:1 mnogo će nam značiti za nastavak sezone. Prvenstvo smo počeli slabom igrom. Dosta utakmica smo izgubili i sad moramo više da radimo kako bismo se pozicionirali na bolje mesto na tabeli, kaže Padejčev.

Kikindska ekipa veoma je mlada i zapravo se kroz seniorsko prvenstvo uigrava za kadetsku ligu, naglašava trener Milan Radosavčev.

-Kadetsko počinje negde februara. Do tada ćemo odigrati dosta utakmica i nadam se da će to biti to. Nama je jako velika škola što igramo protiv starijih ekipa, a ovog puta smo imali sreću da igramo protiv mlađih kao što smo mi. Skupljamo iskustvo i u naredne dve godine igramo kadetsko prvenstvo. Za par godina ova igra bi trebalo da da rezultat.

Naredni rival Kikinđana je OK „Vest“ iz Šida.