“Moja prva plata”: Do 8. novembra prijava nezaposlenih

“Moja prva plata”: Do 8. novembra prijava nezaposlenih

Ukoliko ste mlađi od 30 godina, a nemate radno iskustvo, program “Moja prva plata” je šansa da ga steknete. U Severnobanatskom okrugu je ukupno 96 poslodavaca prijavilo 377 slobodnih pozicija, od kojih u Kikindi 43-oje 148 slobodnih pozicija.

Do 8. novembra traje prijavljivanje zainteresovanih nezaposlenih lica. Radno angažovanje koje podrazumeva osposobljavanje mladih za rad uz nadzor i podršku mentora, traje do devet meseci, tokom kojih NSZ isplaćuje naknadu od 20.000 dinara za osobe sa srednjom školom, dok onima sa visokim obrazovanjem sledi 24.000 dinara. Poslodavac može dodatno finansijski da stimuliše radno angažovane osobe.

Za razliku od programa stručne prakse, ovde i mladi sasvim drugog zanimanja mogu prihvatiti da se obučavaju kod nekog poslodavca. U Kikindi su najtraženije su osobe sa srednjom stručnom spremom, koje će se osposobljavati za posao prodavca i administrativnih radnika. O svim pojedinostima ovog programa razgovarali smo sa direktoricom kikindske filijale NSZ Jelenom Mitrović.